Gefeliciteerd!

ksr 

Kees Reijn, wie is dat?

Je hebt de eerste stap gezet. Door deze website op te zoeken, informatie te vragen of (nog beter) door al een afspraak te maken.

Prima besluit. Zet nu ook door!
 

Ik vind het fijn als ik je kan helpen.

Aarzel daarom niet om contact met mij op te nemen.
Je kunt me bellen op 035-7720042
of mobiel op 06-54625429

of emailen naar
post1@kredo.nl

Het is handig als je in je email alvast iets vertelt over het probleem waar ik je bij kan helpen.


Ik streef naar korte behandelperioden. Meestal werk ik met behandelcontracten van vijf afspraken. Na die vijf afspraken bespreken we dan of het genoeg is of dat we nog nieuwe afspraken moeten maken.

 

Maar…

Je komt naar mij toe met een probleem of een wens. Je verwacht misschien van mij (net als bij de loodgieter of de dokter) een oplossing of minstens een recept. Dat krijg je niet van mij…

Want je komt in je leven voor vragen en problemen te staan om ervan te leren, om zelf keuzen te maken, om zelf te verwerken.
Jij bent degene die eruit moet zien te komen.
Jij moet bepalen welke oplossing of keuze voor jou het beste is.
En
ik wil je daar graag bij helpen.

Lees verder

 

Mijn werkwijze

Er zijn ontzettend veel therapieën en werkvormen. Wat bij de één een prima resultaat heeft, kan bij de ander soms niets opleveren. Het ene probleem is het andere niet, ook al lijken ze op elkaar. Een zelfde probleem heeft bijvoorbeeld bij iedereen zijn eigen voorgeschiedenis en gevolgen. Bovendien is elk mens er één, waar geen ander van bestaat!

Ik heb leren werken met verschillende therapieën en methoden. Die kan ik elk apart, naast elkaar of door elkaar heen gebruiken. Net wat voor jou het beste past.
Ik maak voor jou een persoonlijk werkplan dat zo goed mogelijk aansluit bij jouw hulpvraag. Soms ligt zo’n plan vooraf al tamelijk vast. Maar meestal zal ik het stap voor stap opbouwen, aangepast aan de ontwikkelingen op de weg die we samen gaan.

Feitelijk heb ik twee hoofdwegen:probleemgericht of persoonsgericht.

Lees verder

 

Probleemgerichte behandeling

praktijk 

Bij de probleemgerichte aanpak gaat het om het samen uitvinden en oplossen van een probleem waar je duidelijk last van hebt. Bijvoorbeeld:

 • spreekangst

 • examenvrees
 • relatieproblemen
 • seksuele problemen
 • verwerking van een aangrijpende gebeurtenis
 • het bereiken van een specifiek doel.

Lees verder

 

Persoonsgerichte behandeling

praktijk binnen1 

Bij de persoonsgerichte aanpak staat niet één specifiek probleem centraal, maar richten we ons op
je hele persoon:

 • je manier van doen en laten in het algemeen of op een bepaald gebied

 • het hoe, waardoor (of waardoor niet) van bepaalde dingen

 • hoe je tegen bepaalde dingen aankijkt en wat voor keuzen je daardoor maakt

 • of je dat zo wilt houden of juist wilt veranderen

En wat dat dus (!) betekent voor jou.

 

Ook kunnen we kijken naar

 • welke doelen je eigenlijk wilt bereiken en hoe je daar naartoe kunt werken
 • veranderingen die je in je leven wilt aanbrengen, bijvoorbeeld meer kwaliteit in je relatie of minder stress in je werk
 • hoe je je leven kunt inrichten zoals jij dat wilt
 • wat je sterke punten zijn en hoe je die beter kunt gaan gebruiken
 • hoe je je tijd beter kunt indelen om efficiënter te werken
 • hoe je prioriteiten kunt stellen om je beschikbare tijd beter te verdelen tussen verschillende dingen die je belangrijk vindt
 • het benutten van je eigen kracht, opkomen voor jezelf, je eigen mening durven geven, zelfvertrouwen opbouwen
 • hoe je goed afscheid kunt nemen van mensen en situaties die erg belangrijk voor je zijn geweest
 • welke richting je het beste kunt kiezen op kruispunten waar je de weg niet op weet, doodlopende straten waarin je verdwaald bent
 • hoe je je grenzen kunt aangeven en bewaken
 • het patroon in je ruzies of agressie en hoe je dat kunt doorbreken
 • wat je aan je uitstelgedrag kunt doen
 • je afhankelijkheid van de goedkeuring of aandacht van anderen en wat je daaraan kunt veranderen
 • je communicatie: actief luisteren, ik-boodschappen, omgaan met kritiek, praten over je gevoel, nee durven zeggen en andere handige dingen
 • het steeds weer zoeken naar en vinden van balans

Lees verder

 

Gesprekstherapie

Soms heb je een periode in je leven waarin verdrietige gebeurtenissen zich lijken op te stapelen. Of waarin je te maken hebt met problemen onoplosbaar lijken. Soms weet je dat deze gevoelens het gevolg zijn van specifieke omstandigheden, zoals ziekte, huwelijksproblemen of het verlies van een geliefde, maar misschien heb je ook geen idee waardoor je je zo voelt. Wat je wel weet is dat je leven onprettig of moeilijk is geworden of zelfs ondraaglijk lijkt.
Dan kunnen gesprekken je helpen om helderheid te scheppen in je gedachten en gevoelens. Dan kun je tot je eigen beslissingen  komen of zelfs belangrijke veranderingen in je leven doorvoeren. Ideeën, gedachten en gevoelens die je normaal misschien weg zou wuiven of afkeuren, kun je zo eens uitspreken en afwegen. Dit lucht op, kan vage klachten genezen en geeft je de kans weer een nieuwe start te maken.

Lees verder

 

Hypnotherapie

Hypnose of trance is een combinatie van ontspanning en concentratie. Het is een ervaring die de meesten van ons al lang kennen zonder dat te beseffen.

Je hebt vast wel eens zó geboeid een boek gelezen dat je het voor je ging leven en je alles om je heen vergat. Of je ging helemaal op in een film of een voetbalwedstrijd op de tv. Dan heb je het al eens meegemaakt! Je was zó betrokken en gespitst op wat er gebeurde, dat je de tijd en de omgeving helemaal vergat.
Er zijn ook andere vormen van trance die je waarschijnlijk wel kent. Zoals ‘in gedachten verzonken zijn’, dagdromen. De slaperigheid die kan ontstaan als je lang achter elkaar op een eentonige autoweg rijdt. Die speciale geur, die foto, die muziek, die ineens je herinnering weer tot leven brengt. Eigenlijk is het dus gewoon een bekend verschijnsel uit ons dagelijks leven.

Lees verder

 

NLP

Neuro-linguistisch programmeren, dat klinkt modern en computerachtig. Het is inderdaad een moderne techniek, maar met computers heeft het weinig te maken. Door middel van NLP-technieken kunnen we vaste patronen in denken en doen (programma’s) opsporen, doorbreken, veranderen of vervangen door effectiever gedrag. NLP laat zich goed combineren met hypnotherapie.

Lees verder

 

Massagetherapie

Massagetherapie kan helpen als je bang bent om mensen dichtbij te laten komen of als je er niet tegen kunt om je te laten aanraken. Een afweer tegen aanraking kan bijvoorbeeld zijn ontstaan door seksueel misbruik of als je slachtoffer was van geweld. Massagetherapie kan dan helpen om je afweer te verminderen. Om geleidelijk weer toe te laten dat je kunt en mag voelen. Om veiligheid te ervaren, weer te bouwen aan je durf en je vertrouwen te herstellen. 
Massagetherapie is een prima middel om beter contact te maken met je gevoel
: steeds meer mensen dénken vooral en vergeten te voelen. Ze leven niet met hun hele lichaam, maar eigenlijk alleen met hun hoofd. Soms zelfs zo, dat hun leven zich vooral afspeelt boven hun neus.
Ook kan massagetherapie helpen om je stress te verminderen als je nog te angstig of gespannen bent voor andere therapievormen.

Lees verder

 

Ontspanningsmassage

Massage is een weldaad voor je lichaam en je geest, ook als je verder niets mankeert. Massage is dan een effectieve manier om beter contact te maken met de rest van je lichaam of energie te brengen op plaatsen waar je je koud voelt. Weer te voelen dat je ook nog een lijf hebt met allerlei functies daarin, die onderhoud vragen.

Ben je gespannen of heb je een drukke baan, dan geeft een goede massage je de nieuwe energie, ontspanning en rust om in the running te blijven. Een vast massageprogramma van bijvoorbeeld twee keer per maand kan je dan goed van pas komen.

En heb je weinig tijd of zin om te sporten of je op andere manieren voldoende te bewegen, dan is massage een goed alternatief. Je hoeft er alleen maar bij te liggen...

Lees verder

 

Afspraak maken?

Je kunt een afspraak maken per telefoon 035-7720042 of 06-54625429.
Je kunt ook een email sturen aan
post1@kredo.nl

Meer informatie over afspraken

 

Contact

Route

Kees Reijn
Oude Amersfoortseweg 315
1212 AG  Hilversum
telefoon 035-7720042 (werkdagen 9.00-9.30)

mobiel 06-54625429
fax 084-7314567
email
post1@kredo.nl
skype hilversum1223

 

oaw315kaartje 

 

Routebeschrijving